h

SP legt 'eerste steen' dorpsplein Wamel

12 februari 2014

SP legt 'eerste steen' dorpsplein Wamel

Op zaterdag 8 februari kleurde de parkeerplaats voor het VTC in Wamel even rood. De SP vroeg aandacht voor een van de punten uit het verkiezingsprogramma: "Elk dorp hoort een centraal gelegen ontmoetingsplaats te hebben, bijvoorbeeld een dorpsplein. Hier kunnen evenementen plaatsvinden en markten gehouden worden. Deze plek moet goed toegankelijk en bereikbaar zijn voor alle inwoners. Hierbij is aandacht voor bestrating en presentatie."

De parkeerplaats voor het VTC is al jaren een doorn in het oog. Of zoals een Wamelnaar het verwoord: "Wamel is het zat het zwembad voor het VTC. Afgelopen jaar ging het dorp Wamel helemaal af tijdens de uitzending van TV Gelderland: Zomer in Gelderland. Vijf minuten voor aanvang van de uitzending waren ze met man en macht  bezig om de parkeerplaats van water te ontdoen. Men kon er nog met een roeiboot en waterski's doorheen. In al die uitzendingen was er nergens zo’n schandalig dorpsplein (parkeerplaats) als in Wamel.

Dit hebben we te danken aan de plaatselijke politiek. De plaatselijke FD en VVD raadsleden hebben al die jaren de tijd gehad om aan de parkeerplaats  iets  te doen. Waar waren ze voor hun inwoners al die jaren?

Als er een begrafenis is en het heeft geregend komen de mensen met rode grit en natte vuile broek het VTC  in. Ook mensen buiten Wamel die in het VTC moeten zijn trappen in het donker in de diepe natte gaten. Af en toe een kruiwagen rode grit erin en de inwoners kunnen het er wel mee doen. "

 

 

Het wordt dus tijd dat de SP het verkiezingsprogramma in praktijk gaat brengen en de start is op 8 februari al begonnen. Hoewel het koud en nat was is er door SP vrijwillers symbolisch een eerste steen gelegd. Wandelaars die de wind trotseerden konden rekenen op een lekker bakje koffie, gezet in de SP caravan.

Wamel verdient iets beters dan dit, op 19 maart kunt u hier verandering in brengen.

Reactie toevoegen

U bent hier