h

De Giro komt naar West Maas en Waal

20 juli 2015

De Giro komt naar West Maas en Waal

Foto: Racefietsblog.nl. / Racefietsblog.nl.

Ja, de Giro komt naar West Maas en Waal en de vraag is of we daar blij mee moeten zijn. Het College is er in ieder geval wel erg blij mee en de coalitie van FD en VVD steekt niet onder stoelen of banken dat ze er geweldig trots op zijn dat de wethouder dit voor elkaar heeft gekregen. 10.000 euro hebben ze er voor over. Volgens enkele raadsleden zet de Giro onze gemeente wereldwijd op de kaart! Volgens de SP op de rode kaart, want wat zou de SP met 10.000 euro willen doen?

  • 8 voetbalgoals op trapveldjes in de dorpen.
  • Speelgelegenheid vervangen die kapot of verouderd is.
  • Een half jaar een spreekuur bij de Vraagwijzer bemannen.
  • Minder korten op de uren thuiszorg.
  • Taalachterstand bij peuters op tijd signaleren door de logopedie.
  • Een kind-pakket voor kinderen in armoede zodat ze mee kunnen doen.

Voor deze zaken heeft de SP-fractie de afgelopen maanden voorstellen ingediend die door de coalitie van tafel zijn geveegd. Wij vinden het niet te verteren dat er wel 2500 euro per minuut over de PWA brug heen vliegt terwijl de logopedische dienst, die 6500 euro kost, moet verdwijnen, omdat FD en VVD dit teveel vinden. De afgelopen maanden heeft de coalitie wel weer bewezen voor uiterlijk vertoon te gaan en dit vóór mensen te stellen.

De SP fractie gaat na de zomer gewoon op dezelfde voet door en zal met goede en constructieve voorstellen blijven komen. Heb je suggesties? Laat het ons weten!

Tot september zijn wij niet in de raad te vinden maar natuurlijk wel op straat. Waarom dat lees je elders op deze pagina, ik hoop je in ieder geval snel tegen te komen en wens iedereen een fijne zonnige en strijdbare zomer toe.

Willeke van Ooijen, (fractie)voorzitter

 

U bent hier