h

Gang van zaken bij 'Keukentafelgesprek' stinkt

20 juli 2015

Gang van zaken bij 'Keukentafelgesprek' stinkt

Foto: NVT / WVO Woonzorg

Steeds meer mensen in West Maas en Waal ondervinden dat het beleid rondom de Keukentafelgesprekken niet verloopt zoals het in de WMO bedoeld is. Hulpvragers worden misleid wanneer ze een toekenning krijgen van de gemeente voor huishoudelijke ondersteuning tot 2018 en pas later blijkt dat ze gekort worden in het aantal uren. De bezwaartermijn van 6 weken is dan meestal al voorbij.

Stel, u had tot 1 juli 2015 4 uur per week huishoudelijke ondersteuning, dan krijgt u, nadat er een vriendelijke mevrouw van Vraagwijzer is geweest, als het goed is binnen 2 weken een besluit van de gemeente. Hierin staat dan dat er huishoudelijke ondersteuning wordt toegekend tot 1 juli 2018. U denkt: fijn, er verandert niets voor mij dus ik hoef geen bezwaar te maken. En dat is nu het addertje onder het gras. Want na enkele weken komt er nóg zo'n vriendelijke mevrouw van Axxicom of Zorggroep Maas en Waal, om met u de huishoudelijke taken door te nemen. Daarbij wordt ineens uitgegaan van een schoon en leefbaar huis. Na nog eens enkele weken, de bezwaartermijn is dan meestal al voorbij, hoort u van uw huishoudelijke hulp, dat ze haar werk voortaan in 1 uur en 3 kwartier moet doen. En hier stinkt het hele zaakje, want de mogelijkheid om bezwaar te maken is u hiermee ontnomen. U zult misschien denken dat u de enige bent, maar wij hebben hierover tientallen telefoontjes gehad van mensen die op deze manier om de tuin geleid zijn. En zo voert onze wethouder dus zijn bezuinigingstaak uit.

De SP vindt deze gang van zaken beneden alle peil. Wij willen u erop wijzen dat u al meteen bezwaar kunt maken bij het ontvangen van het eerste besluit. Heeft u hierbij hulp nodig of wilt u situaties melden, neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site of bel met 0487 501694.

 

Reacties

We zijn er ook ingestonken. We kopen nu vouchers. Al die lieve mensen die ASN de telefoon helpen en zomaar thuis verschijnen blijken niet geïnformeerde machtswellustige uitvoersters te zijn. Het is intens laag bij de grond. Juridisch is dit wel uit te vogelen maar ik heb gebrek aan energie. In elk geval onbehoorlijk bestuur.

Reactie toevoegen

U bent hier