h

Zandstraat Veilig

30 september 2015

Zandstraat Veilig

Foto: Ed v.d. Schaft / Actie Zandstraat

Van 2011 tot 2013 voerde de SP actie voor een veilige Zandstraat. Op het moment is de Zandstraat weer in het nieuws. Een pol op de site van de Gelderlander wees uit dat de meerderheid (57%) van de 457 mensen die gestemd hebben, vóór eenrichtingsverkeer is. 

"Ik had niet anders verwacht" zegt Willeke van Ooijen. "Uit het onderzoek dat de SP in 2011 hield, werden dezelfde conlusies getrokken, het is onbegrijpelijk dat de wethouder zo slecht luistert naar de inwoners en nog geen stoeptegel in onze richting beweegt". Op de vraag of de Zandstraat nu heeft afgedaan nu in het  coalitie akkoord staat dat de Zandstraat verkeer in twee richtingen blijft houden zegt van Ooijen: Zolang de wethouder zijn ogen blijft sluiten en er geen aandacht is voor de kwetsbare weggebruiker blijven we knokken voor een veilige Zandstraat. Iedereen moet namelijk zijn boodschappen kunnen doen in dé winkelstraat van West Maas en Waal. Dit geldt in het bijzonder voor mensen die slecht ter been zijn of met een beperking. Zij worden al genoeg benadeeld. 

Reacties

Ik maak het dagelijks mee dat ik met mijn scooter de weg afgedrukt wordt door de auto's laat staan dat je in een rolstoel of scootmobiel zit er moet eerst een ernstig ongeluk gebeuren voordat de gemeente wakker geschud wordt

Reactie toevoegen

U bent hier