h

Brief van de SP aan de inwoners van West Maas en Waal

4 december 2011

Brief van de SP aan de inwoners van West Maas en Waal

Hieronder de ingezonden brief van de SP die verstuurd is aan Gelderlander en Waalkanter. De brief is ook te vinden op www.blikopbenedenleeuwen.nl

Aan de inwoners van West Maas en Waal,

De SP houdt u graag op de hoogte van de resultaten van het onderzoek naar een veilige Zandstraat dat wij van juni tot en met november hebben uitgevoerd.  Het onderzoek bestond uit een  enquête waarbij ruim 300 gebruikers van de Zandstraat hun mening hebben gegeven, gevolgd door een handtekeningenactie.  De handtekeningenactie was bedoeld om de veiligheid van de Zandstraat onder de aandacht te brengen van de gemeenteraadsleden en om dit punt op de agenda te krijgen van de gemeenteraadsvergadering.  Duizend mensen ondertekenden de stelling: “Voor mij heeft een veilige Zandstraat wél prioriteit”. Een prachtig resultaat. Op donderdag 1 december zijn de handtekeningen aangeboden en had de SP ook inspreektijd tijdens de gemeenteraadsvergadering.  Hier hebben wij de belangrijkste conclusie van ons onderzoek nog eens benadrukt: De toegankelijkheid en veiligheid van de Zandstraat schiet te kort, vooral voor de kwetsbare weggebruikers zoals kinderen, ouderen, fietsers, scootmobielers en mensen met een rolstoel of rollator.

Dat de situatie in de Zandstraat ook voor de VVD een aandachtspunt was, bleek al tijdens ons onderzoek. Hoewel de VVD zich vooral gericht heeft op de mening van de ondernemers hebben de resultaten van beide onderzoeken ertoe geleid dat ‘de Zandstraat’ nu op de agenda staat.  De motie die de VVD heeft ingediend op 1 december is wat ons betreft een prima motie.  Enkele aanbevelingen uit het SP onderzoek zijn hier  ook in terug te vinden zoals:

  • Creëren van veilige oversteekplaatsen  bij Pastoor Zijlmansstraat en Sint Jozephstraat die met name de toegankelijkheid voor mindervalide weggebruikers verbeteren. 
  • Aandacht voor problemen bij het laden en lossen (voor 12 uur of buiten de spits).
  • Snelheidsbeperkende maatregelen zoals knikken in de weg (bochten) waarbij gedeelten van de weg breder worden.

Deze motie benadrukt tevens dat zoveel mogelijk aangesloten wordt bij regulier en groot onderhoud. Ook wordt zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van geplande herinrichting zoals bij de Pastoor Zijlmansstraat om de kosten te beperken.

 

Een belangrijk punt uit het SP rapport is het benadrukken van de 30 km zone die feitelijk voor heel Beneden Leeuwen geldt. Dit punt is niet direct terug te vinden in de motie maarwij verwachten dat dit punt wel meegenomen wordt.

 

De SP sluit hiermee de actie Zandstraat Veilig afmaar uiteraard blijven wij de ontwikkelingen in de Zandstraat op de voet volgen.Het rapport kunt u nog eens nalezen op www.westmaasenwaal.sp.nl

Rest ons nog om alle sympathisanten en mensen die meegewerkt hebben aan de enquête te bedanken voor hun steun.

Voorons bewijst deze actie dat u zelf veel kunt doen om het gemeentebeleid te beïnvloeden. Het enige dat u hiervoor moet doen is uw stem laten horen!

Reacties

Ik ben zeer slechtziend, heb de ziekte van M.D.
Maculadegeneratie,kan niet meer in de Zandstraat fietsen,daar zou het heel prettig zijn dat het eenrichting verkeer zo spoedig kwam,ook voor de anderen,valide en bejaarde mensen.

Reactie toevoegen

U bent hier