h

SP vraagt aandacht voor de toegankelijkheid van de openbare ruimte

4 april 2013

SP vraagt aandacht voor de toegankelijkheid van de openbare ruimte

Op Zaterdag 6 april van 13 uur tot 15 uur, zal actiecomité Beperkt Toegankelijk in de Zandstraat in Beneden leeuwen aanwezig zijn om aandacht te vragen voor de toegankelijkheid van de openbare ruimte. Het actiecomité wil dat de gemeente er voor zorgt dat het centrum van Beneden-Leeuwen Toegankelijk is voor iedereen: ouderen met een rollator, rolstoelers, scootmobielers, moeders met kinderwagens en kinderen op de fiets. Op deze dag zal op ludieke wijze duidelijk worden gemaakt wat de grootste problemen zijn.  Ook zijn de wethouders en burgemeester uitgenodigd om de situatie ter plekke te bekijken en een parcours af te leggen.  De oproep aan de gemeente luidt: maak een goed plan, zodat iedereen door de Zandstraat kan.


De Zandstraat in Beneden Leeuwen is al jaren een probleem en er zijn al vaker handtekeningen acties geweest en oproepen aan de gemeente om er iets mee te doen. Ook hebben mensen individueel hun klachten geuit bij de verantwoordelijke wethouder.
Helaas is er nog niet veel veranderd. Daarom hebben inwoners van Beneden-Leeuwen en belangengroepen de handen ineen gestoken en een actiecomité genaamd ‘Beperkt Toegankelijk’ opgericht.  Het comité wordt ondersteund door De lijnbaan (woonvorm gehandicapten), Senang zorgartikelen, Thomashuis Beneden Leeuwen, Cliëntenraad Sint Elisabeth en de SP West Maas en Waal. Na een oproep in een huis aan huis brief werd duidelijk wat de problemen zijn:
• Diepe goten langs de weg waardoor rolstoelen kantelen.
• Geparkeerde auto’s ter hoogte van het terras bij het plein, waardoor gebruik van het trottoir niet mogelijk is.
• De plaatsing van paaltjes, glasbakken en bankjes waardoor mensen met een rolstoel  hun weg niet kunnen vervolgen en allerlei hindernissen tegen komen.
• Drempels, drempels en nog meer drempels.
Het actiecomité vraagt zich dan ook af: Wil de gemeente van de Zandstraat en het Plein een hindernisbaan maken of is er niet goed over nagedacht? In het laatste geval moeten deze fouten, waar mensen dagelijks last van hebben zo snel mogelijk hersteld worden!
Herkent u dit? Wilt u ook dat er eindelijk iets gebeurt, of heeft u meer voorbeelden? Kom dan zaterdagmiddag tussen 13 uur en 15 uur naar de Zandstraat en steun het actiecomité Beperkt Toegankelijk door de actiekaart te ondertekenen. Deze actiekaart wordt op 6 april ter plekke aangeboden en ingezameld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen op tel. nr. 06 44207088 of westmaasenwaal@sp.nl .
 

Reactie toevoegen

U bent hier