h

Kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen zijn bekend!

13 december 2013

Kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen zijn bekend!

Tijdens de ledenraadvergadering van de SP west Maas en Waal die woensdag 11 december jl. gehouden is, hebben de leden beslist wie er kandidaat worden voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. De lijsttrekker was al bekend. Dat is Willeke van Ooijen uit Wamel. De nummer twee op lijst is Geert de Jong uit Alphen en op drie staat Gert Jan Joosen uit Wamel. De Vierde plek op de lijst wordt bezet door Marcel Bach uit Beneden Leeuwen. De vijfde kandidaat is Manon Reijnen uit Wamel. Op zes staat Theo van Aalst, Maasbommel en op zeven Erik van der Eijk uit Beneden Leeuwen. De plaatsen acht t/m veertien worden bezet door: Gerard Kooijmans uit Dreumel, Arnold van Zwam uit Boven Leeuwen, Jesse Rubrech uit Beneden Leeuwen, Frank Wulms uit Maasbommel, Tonnie van Maurik uit Beneden Leeuwen, Roos van Hest uit Wamel en Herman van Ooijen uit Wamel. Jesse, Tonnie, Frank en Theo waren op het moment van de foto niet aanwezig.

De SP West Maas en Waal wil vast een aantal speerpunten uit haar programma bekendmaken dat als motto heeft meegekregen: Bij de volgende gelegenheid links af...SP!

  1. De Zandstraat in Beneden Leeuwen wordt een straat met eenrichtingsverkeer. De straat wordt hierdoor veiliger en toegankelijker voor alle verkeersdeelnemers. We knappen de Zandstraat in fases op en betrekken ondernemers en inwoners bij de plannen.
  2. We gaan ons inzetten voor meer sociale (huur) woningen in heel West Maas en Waal zodat jonge mensen in deze gemeente kunnen blijven wonen.
  3. De SP wil een aantal maatregelen nemen in het kader van armoedebestrijding. Een onderdeel daarvan is een uitdeelpunt van de voedselbank in West Maas en Waal realiseren. Nu is het uitdeelpunt in Tiel, maar van alle cliënten van de voedselbank komt meer dan 20% Uit West Maas en Waal en Druten. Ook de bezuinigingen op de minima regelingen zoals bijzondere bijstand en langdurigheidstoeslag moeten worden teruggedraaid.
  4. Vrijwilligers en mantelzorgers worden niet ingezet als vervangers voor professionele zorg. Deze mantelzorgers en vrijwilligers worden waar nodig wel ondersteund door diezelfde professionele zorg. Mensen met een bijstandsuitkering worden niet te werk gesteld met behoud van uitkering maar krijgen een volwaardig loon uitbetaald.
  5. Welzijnstaken mogen aanbesteed worden maar de uitvoerende welzijnsinstantie moet geworteld zijn in en voldoende kennis hebben over het werkgebied. We gaan voor kwaliteit en niet voor de goedkoopste aanbieder. Wat de SP betreft heeft de Stichting Voormekaar de voorkeur.
  6. Elk dorp hoort een dorpsplein te hebben. Het dorpsplein Wamel is in tegenstelling tot de pleinen in de andere kernen in West Maas en Waal geen plein te noemen maar een slecht onderhouden parkeerplaats. Wij willen deze plek tegenover het VTC in Wamel bestraten en aankleden en er een echte ontmoetingsplaats van maken.
  7. Supergemeente nee, samenwerken oké. De SP is tegen herindeling en vindt dat er een referendum moet komen. Samenwerking met Druten en Beuningen heeft de voorkeur, maar kan alleen als uit onderzoek blijkt dat dit daadwerkelijk leidt tot een kostenbesparing en verhoging van de kwaliteit van dienstverlening, ook op lange termijn.

 

Reactie toevoegen

U bent hier