h

SP West Maas en Waal in oppositie

27 maart 2014

SP West Maas en Waal in oppositie

Op donderdagmorgen heeft Karel Kalkers, de onderhandelaar van de VVD, bekend gemaakt dat de VVD doorgaat met de coalitie zoals die de afgelopen vier jaar is geweest.  Dus weer vier jaar kortzichtige dorpspolitiek van de FD West Maas en Waal met de VVD als gedoogpartner.

De SP vindt het jammer dat de VVD kiest voor de weg van de minste weerstand en niet durft te kiezen voor vernieuwing en beleid op de lange termijn. Dit laatste is van belang in verband met de transities en decentralisaties die op de gemeente afkomen. De SP maakt zich zorgen en twijfelt aan de aanwezige deskundigheid in de coalitie om deze problemen het hoofd te kunnen bieden.

De VVD heeft zeker de mogelijkheid gehad om een andere weg in te slaan. Zaterdag vond er een gesprek plaats tussen VVD en SP. Hier uit bleek dat er  minder verschil was tussen de standpunten over de lokale politiek dan verwacht. Tijdens het gesprek is door ons een voorstel gedaan om tot een andere coalitie te komen. Namelijk VVD, samen met SP, SMW en CDA. Hier is echter lef voor nodig, iets wat blijkbaar ontbreekt bij de VVD.

De VVD en FD zijn van plan om door te gaan op de oude ingeslagen weg. Het verschil met vorige jaren is dat er nu een krachtige oppositie aantreedt die de verkiezingsleus ‘waakhond nodig, stem SP’ waar gaat maken. De inwoners hebben met de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen laten merken dat het ook in West Maas en Waal socialer moet. Wij gaan ons daarom inzetten voor een gezond sociaal beleid. De SP, sterk op straat en nu ook in de raad.

 

Reactie toevoegen

U bent hier