h

Onderhoud en veiligheid speeltuintjes rammelt

1 juni 2016

Onderhoud en veiligheid speeltuintjes rammelt

Foto: SP / glijbaan.ru

De SP heeft diverse signalen ontvangen van de slechte staat van onderhoud en belabberde veiligheid van speeltoestellen in de gemeente West Maas en Waal. Wij hechten grote waarde aan een veilige en goed onderhouden speelplek voor onze kinderen.

Het beleidsplan Spelen stamt uit 2003 en is nodig aan vervanging toe. Het lijkt alsof er na dat jaar niet meer (goed) naar speeltuintjes is omgekeken. Daarom heeft de SP in juni 2015 al een motie ingediend met de vraag het beleid voor speeltoestellen te herzien. De wethouder heeft ons toegezegd dit jaar met een nieuwe nota voor de dag te komen. Helaas heeft deze nieuwe nota het licht nog niet gezien en ondertussen is de staat van sommige speeltuintjes onverantwoord. Voorbeelden zijn veiligheidsvoorzieningen door buurtbewoners(!) zelf aangebracht of een speeltoestel voor 8- tot 12 jarigen waar ook een kind van 4 jaar zich mee moet vermaken. Ook zijn bij ons al letterlijk ‘gevallen’ bekend van kinderen die uit het speeltoestel zijn gevallen door de ondeugdelijke staat van het speeltoestel.

Binnenkort zal de SP alle speeltuintjes in de gemeente inventariseren en daarbij vooral letten op de staat van onderhoud en het voldoen aan de veiligheidseisen van de speeltoestellen. Ook zullen we met buurtbewoners in gesprek gaan om hun wensen ten aanzien van de speeltuintjes in kaart te brengen. Woon je zelf in de buurt van een speeltuintje of vind je dat er actie nodig is? Neem dan contact met ons op.

 

 

Uit het coalitie akkoord:

“West Maas en Waal is een aantrekkelijke gemeente om in te wonen”

Ook voor kinderen?

 

Reactie toevoegen

U bent hier