h

Ontwikkelingen in de Thuiszorg Regio Rivierenland

21 juni 2016

Ontwikkelingen in de Thuiszorg Regio Rivierenland

In de afgelopen jaren heeft de SP regelmatig vragen gesteld over het beleid van de gemeente ten aanzien van de thuiszorg in Rivierenland. Op 28 januari jl. hield de SP hier zelfs een interpellatiedebat over.

Ondanks vele verzoeken werd telkens geweigerd het beleid aan te passen. Zowel de coalitiepartijen als ook de overige oppositiepartijen namen de signalen van haar inwoners over schrijnende gevallen niet serieus en bleven hun vertrouwen in de wethouder uitspreken. 

Daarom heeft de SP hulpdienst in West Maas en Waal met behulp van Mr. Kevin Wevers voor een groot aantal zorgvragers bezwaar aangetekend. Er zijn rechtszaken aangespannen en er komen nog rechtzaken. Wij zijn erg blij dat de verantwoordelijk wethouder, Bert van Swam, nu eindelijk het beleid aan gaat passen. Voor ons is dit hét bewijs dat de SP gelijk had, maar vooral dat bezwaar maken zin heeft. De inwoners hoeven het beleid van de gemeente niet te pikken. Dit heeft bij de zorgvragers veel ellende veroorzaakt en daar zijn wij uiteraard niet blij mee.

De SP heeft zondag schriftelijke vragen aan de wethouder gesteld. We zijn erg benieuwd naar de reactie van het college op deze ontwikkeling en natuurlijk of mensen daadwerkelijk uren terugkrijgen. Uiteraard willen we ook graag weten wat de kosten bedragen die nu gemaakt moeten worden om het beleid aan te passen.

Mensen die van af 2015 gekort zijn in het aantal uren thuiszorg ten opzicht van de eerder indicatie hebben recht op de uren die hen in eerste instantie zijn toegewezen. Dus de uren van vóór 1 januari 2015! Heeft u hier vragen over of lukt het niet om deze uren terug te krijgen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling van de SP. 

 

Reactie toevoegen

U bent hier