h

SP houdt jaarlijkse inzameling voor de voedselbank.

10 december 2017

SP houdt jaarlijkse inzameling voor de voedselbank.

Foto: SP West Maas en Waal

Op 25 november en 3 december hield de SP West Maas en Waal voor de zesde keer haar jaarlijkse voedselinzameling bij de Aldi in Beneden-Leeuwen en de Jumbo in Dreumel. In Totaal zijn er 16 winkelwagens opgehaald die inmiddels zijn afgeleverd bij de Voedselbank. Stichting Pallium heeft voor het vervoer gezorgd.

De SP in West Maas en Waal wil dat er meer aandacht komt voor inwoners die onder de armoedegrens leven en houdt al van af 2012 jaarlijks een inzamelingsactie om dit onder de aandacht te brengen. Tegelijk worden hiermee de voedselbanken geholpen.
Uit cijfers van het CBS blijkt dat  400.000 kinderen, dit is  1 op de 9 kinderen, in armoede leven. Voor West Maas en Waal zijn dat ruim 1000 personen (ongeveer 500 huishoudens), die moeite hebben het hoofd boven water te houden. Hiervan zijn ruim 200 kinderen de dupe! Herman van Ooijen, bestuurslid bij de SP: “uiteindelijk is ons doel natuurlijk dat de voedselbanken niet meer nodig zijn. Onze fractie in de gemeenteraad brengt dit keer op keer onder de aandacht omdat een goed vangnet voor mensen die het moeilijk hebben nog te wensen over laat. Ook wordt er te weinig gedaan aan preventie om te voorkomen dat mensen in de schulden terecht komen. Natuurlijk is ieder mens óók zelf verantwoordelijk voor zijn problemen, maar dit geldt niet voor de kinderen die maar al te vaak de rekening betalen. Bovendien neemt het aantal personen toe die buiten hun schuld om elke maand te weinig overhouden om rond te komen. Wij zijn dan ook blij dat ook deze keer de inwoners van West Maas en Waal weer gul gegeven hebben”.

Dit jaar gaan de levensmiddelen naar ± 165 gezinnen in het hele land van Maas en Waal die cliënt zijn bij de voedselbank in Beuningen, zodat ook zij een goede kerst hebben.

 

Reactie toevoegen

U bent hier