h

Bijeenkomst over vervuilde Slibstort in “Over de Maas”

2 juli 2018

Bijeenkomst over vervuilde Slibstort in “Over de Maas”

Foto: Burgercollectief Dreumelse Waard / Burgercollectief Dreumelse Waard

Uitnodiging dinsdag 10 juli.
Graag nodigen we u uit voor een bijeenkomst  in Alphen over de situatie met vervuild slib in het ontzandingsgebied “Over de Maas” bij Alphen en Dreumel.

Nadat het Burgercollectief Dreumel op 17 mei de alarmbellen liet rinkelen over de Vonkerplas in Dreumel werd duidelijk wat de ernst van de situatie was. Vooral nadat foto’s toonden wat er allemaal aanspoelde in Dreumel, Alphen en Heerewaarden weten we nu:  

Ook in “Over de Maas” ligt vervuild buitenlands slib.

Wij steken onze kop niet in het slib!
De gemeente zwijgt in alle toonaarden over wat er nu al ligt, hoeveel er ligt en waarvandaan. Maar er zijn inmiddels al tweede Kamervragen gesteld en moties ingediend door o.a. SP 2e kamerlid Cem Laçin. Ook in de provincie zijn door SP statenlid Paul Kusters al vragen gesteld.

De bijeenkomst heeft als doel om u te informeren over de situatie nu, maar zeker ook om gezamenlijk plannen te maken. Want niemand wil dat onze mooie uiterwaarden het afvalputje van Europa worden.  

U krijgt de gelegenheid uw vragen te stellen aan:

  • Tweede Kamerlid Cem Laçin. Hij is aanwezig en kan u vertellen wat er landelijk al is ondernomen om het storten van vervuild slib te voorkomen.
  • Namens de SP fractie in de provinciale staten is Paul Kusters aanwezig.

Daarnaast worden ook andere betrokkenen uitgenodigd.

Hebt u vragen over de bijeenkomst of wilt u contact opnemen dan kunt u terecht bij de plaatselijke SP West Maas en Waal, westmaasenwaal@sp.nl  telefoon: 06 44207088

 

 Wij hopen u te zien op dinsdag 10 juli om 19.30 .

Dorpshuis de Hucht

Schoolstraat 4, 6626 AC Alphen

 

Reactie toevoegen

U bent hier