h

Nieuws van de afdeling

9 oktober 2023

SP in actie: Red de camping

Foto: SP

Investeerders kopen al jaren vele campings en vakantieparken op. Deze campings en vakantieparken worden gesloopt en dure chalets worden teruggebouwd. SP-Kamerlid Sandra Beckerman: 'Recreanten verliezen hun geliefde campingplek. Zij moeten wijken voor de rijken. Dit moet stoppen en dat kan alleen als we dat samen doen.' De SP, samen met Recreanten in actie, Stichting Recreantenrecht en Verenging Parkbelangen Leekstermeer, heeft recreanten opgeroepen om hun verhaal te delen. Het verhalenboek wat zo tot stand is gekomen wordt op zaterdag 14 oktober gepresenteerd op camping het groen eiland in Appeltern en dient om de minister te overtuigen om haast te maken. 

Lees verder
12 november 2022

VERLAAG DE KOSTEN: NATIONALISEER ONZE ENERGIE

Foto: SP

De energierekening moet omlaag. Energie is een basisvoorziening. Iedereen heeft energie nodig en wil dat het liefst zo goedkoop en schoon mogelijk. Omdat onze energievoorziening is geprivatiseerd, hebben we er nu niets meer over te zeggen. Commerciële bedrijven verhogen onze energierekeningen en worden lachend rijk, terwijl wij in de kou zitten. Dit moet anders. Daarom gaan we onze energie weer zelf organiseren. Zodat we de energierekening kunnen verlagen en zeggenschap hebben over het investeren in schone energie.

Lees verder
27 juli 2022

Kosten omlaag

Foto: blik op nieuws / blik op nieuws

Steeds meer mensen hebben moeite om de rekeningen te betalen. Terwijl de kosten stijgen, blijven onze lonen, uitkeringen en AOW al jaren achter. Boodschappen, de energierekening, tanken en de huur, het wordt allemaal duurder waardoor steeds meer mensen in de knel komen.

Lees verder
17 oktober 2021

SP West Maas en Waal/ Druten legt zich niet neer bij PFAS stort Kaliwaal

Foto: Coby van der Kwaak - de Groot

Leden van de SP afdeling West Maas en Waal/ Druten hebben actie ondernomen inzake de stort van zwaar vervuild slib in de Kaliwaal. Gedeputeerde Drenth heeft toestemming gegeven aan K3-Delta, om de zwaar - met PFAS- vervuilde grond te storten in het prachtige natuurgebied tussen Boven Leeuwen en Druten. De SP is hier fel op tegen. PFAS is niet afbreekbaar, en hoort derhalve niet in het milieu thuis. De SP acht de kans zeer groot dat grond en drinkwater in het gebied onherstelbaar vervuild wordt. SP WMW/Druten heeft het SP Kamerlid Sandra Beckerman verzocht vragen te stellen in de Tweede Kamer. Deze vragen zullen binnenkort worden voorgelegd aan demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat Barbara Visser. 

Lees verder
4 maart 2021

Afscheid raadsleden: Er zal geween zijn en geknars van tanden.

Op donderdagavond 4 maart hebben twee raadsleden van de SP afscheid genomen van de gemeenteraad van West Maas en Waal. Willeke van Ooijen verlaat de gemeenteraad omdat zij gaat verhuizen naar een andere gemeente en Gert Jan Joosen stopt met het raadswerk vanwege mantelzorgtaken. Willeke is van af 2014 onafgebroken gemeenteraadslid geweest en Gert Jan afwisselend als fractievolger en vervangend raadslid. Van af 2019 was Gert Jan definitief raadslid omdat Geert de Jong om gezondheidsredenen moest stoppen. Geert neemt nu echter het stokje weer over, samen met Manon Reijnen. Hieronder leest u de gezamenlijke afscheidsrede van Willeke van Ooijen en Gert Jan Joosen. 

Lees verder
29 januari 2021

Meldpunten Eerlijke Overheid

Foto: SP / SP.nl

De SP krijgt regelmatig signalen over dat bijstandsgerechtigden door gemeenten of het UWV in de problemen komen. Mensen die om allerlei redenen gekort worden op hun uitkering: het ontvangen van boodschappen of zakgeld voor de kinderen kan al een reden zijn waardoor mensen ineens duizenden euro’s moeten terugbetalen en diep in de schulden komen. De menselijke maat is zoek. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier