h

Nieuws van de afdeling

4 juli 2019

SP spot “gifschepen” op fort Pannerden

Foto: Diana van Olderen

Maandag 8 juli trapt de SP de actie ‘Gifspot’ af, waarmee ze willen dat de overheid vaart maakt met een verbod op giftige benzeenlozingen op de Gelderse rivieren. De SP bivakkeert een week lang op de landtong bij Fort Pannerden, waar zij schepen op heterdaad willen betrappen. Omwonenden kunnen meedoen en de door hun “betrapte schepen” doorgeven aan de SP Milieu Alarmlijn. SP kamerlid Cem Lacin is bij de start van de actieweek aanwezig. 

Lees verder
26 juni 2019

Vraagwijzer roept nog steeds vragen op: Motie van afkeuring voor wethouder Bert van Swam.

In de raadsvergadering van 20 juni kreeg wethouder Bert van Swam een motie van afkeuring aan de broek van de SP. De reden:  er is opnieuw geld nodig is om de boel recht te trekken, of met andere woorden, de Vraagwijzer te laten functioneren. De raad werd voorafgaande aan de vergadering overrompeld door het raadsvoorstel waarin Bert van Swam extra budget vroeg, in totaal 385.000 tot eind 2020.

Lees verder
28 maart 2019

SP stelt vragen in Tweede Kamer over Bert’s Animal Verhuur in Appeltern

Op 19 maart berichtte de Gelderlander over de plannen van Bert Roelofs van Bert’s Animal Verhuur om een dierentuin te beginnen in Appeltern.  Tot verbazing van de West Maas en Waalse SP staat de wethouder niet onwelwillend tegenover dit plan, ook al is de ondernemer in het verleden meermaals beboet wegens handelen tegen de regels. Bovendien zijn er vele bezwaren van omwonenden en van organisaties voor dierenwelzijn die het een doorn in het oog is hoe deze ondernemer met zijn dieren omgaat. Tot nog toe was er geen vergunning voor  dit dierverhuurbedrijf. De rol van de gemeente hierin lijkt dubieus te meer omdat het dierverhuurbedrijf al minimaal 12 jaar gedoogd wordt. Dat komt omdat deze ondernemer het trucje uithaalt om steeds opnieuw een vergunning aan te vragen. Het plan voor de dierentuin is namelijk niet nieuw en bestond in 2012 al.

Lees verder
6 december 2018

Kandidaat uit Appeltern hoog op provinciale kieslijst SP

Foto: SP West Maas en Waal

West Maas en Waal wordt bij de komende verkiezingen voor  de Provinciale Staten alleen vertegenwoordigd door kandidaten van de SP. Op 1 december hebben de  Gelderse SP-leden het verkiezingsprogramma en de kieslijst vastgesteld. De SP West Maas en Waal is trots op kandidaat Esther Portegies uit Appeltern die op nummer 6 staat. Zij is daarmee tot nu toe de enige kandidaat uit West Maas en Waal op een verkiesbare plaats.

Lees verder
23 oktober 2018

SP: Stop met giflozingen op de Waal

Foto: Diana van Olderen

Er worden door binnenvaartschepen grote hoeveelheden giftig benzeen geloosd tijdens het varen op de Waal. De SP maakt zich grote zorgen om de volksgezondheid, en dringt er bij de provincie op aan deze lozingen te stoppen.

Lees verder
18 oktober 2018

SP-afdelingen Rivierenland overhandigen protestkaarten aan AVRI

Foto: SP / www.westmaasenwaal.sp.nl

De afgelopen tijd is er door verschillende SP-afdelingen in Rivierenland stevig actie gevoerd richting de nieuwe plannen van de AVRI. De SP is bang dat het omgekeerd inzamelen tot meer afval naast containers leidt, zoals eerder al in andere gemeentes gebeurde waar het afvalsysteem veranderde. Daarnaast vindt de SP dat er in de plannen te weinig gedacht is aan ouderen, mindervaliden en zieken die niet altijd in staat zijn met hun afval te slepen. Ook produceren sommige van deze groepen nu eenmaal meer afval, waar ze weinig of niets aan kunnen doen (denk aan incontinentiemateriaal). De SP pleit daarom voor het uitstellen van het plaatsen van de ondergrondse containers, totdat er voor deze en andere problemen een goede oplossing gevonden is.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier