h

STA OP VOOR DE ZORG, West Maas en Waal gaat op 8 juni naar Amsterdam

25 mei 2013

STA OP VOOR DE ZORG, West Maas en Waal gaat op 8 juni naar Amsterdam

EEN BESCHAAFD LAND KENMERKT ZICH DOOR GOEDE ZORG VOOR IEDEREEEN.

De zorg wordt steeds verder uitgekleed . Het basispakket wordt fors gesloopt, het eigen risico stijgt ieder jaar en nu wordt er ook nog eens flink bezuinigd op de thuiszorg en de zorginstellingen. Het onlangs gesloten zorgakkoord gaat uit van 40 procent korting op de thuiszorg en 25 procent op de dagbesteding en verzorging thuis. De gemeenten moeten deze gigantische bezuinigingen door gaan voeren. Ga daarom op 8 juni mee naar Amsterdam en schrijf je hiernaast in bij 'met de bus naar Amsterdam'.

MINDER OF GEEN ZORG EN TIENDUIZENDEN ONTSLAGEN.

Een plaats in het verzorgingshuis is er niet meer in de toekomst. Volgens deze regering moeten mensen langer thuis blijven wonen, of zij daartoe in staat zijn of niet. Hoe , dat is de vraag. Want gemeenten krijgen straks meer zorgtaken en minder geld om de (thuis)zorg te regelen. Dat betekent dat veel mensen straks minder of helemaal geen zorg meer krijgen. En de mensen die het werk nu doen, krijgen ontslag. Zeker 50.000 mensen verliezen hun baan.

DIT GELDT OOK VOOR JOU, JE VADER, MOEDER, BUURVROUW. KORTOM, IEDEREEN HEEFT VROEG OF LAAT ZORG NODIG.

DIT VERDIENT STEVIG VERZET

Op 8 juni is er een grote demonstratie in Amsterdam, om 12 uur tot 15 uur.
Wij zijn er, u toch ook?

Met de bus naar Amsterdam? Mail naar westmaasenwaal@sp.nl of klik hiernaast op 'met de bus naar Amsterdam'. Bij voldoende belangstelling vertrekt er een bus uit Beneden Leeuwen.  Je wordt op de hoogte gehouden over de opstapplaats.

 

U bent hier