h

SP in actie: Red de camping

9 oktober 2023

SP in actie: Red de camping

Foto: SP

Investeerders kopen al jaren vele campings en vakantieparken op. Deze campings en vakantieparken worden gesloopt en dure chalets worden teruggebouwd. SP-Kamerlid Sandra Beckerman: 'Recreanten verliezen hun geliefde campingplek. Zij moeten wijken voor de rijken. Dit moet stoppen en dat kan alleen als we dat samen doen.' De SP, samen met Recreanten in actie, Stichting Recreantenrecht en Verenging Parkbelangen Leekstermeer, heeft recreanten opgeroepen om hun verhaal te delen. Het verhalenboek wat zo tot stand is gekomen wordt op zaterdag 14 oktober gepresenteerd op camping het groen eiland in Appeltern en dient om de minister te overtuigen om haast te maken. 

De SP voert samen met recreanten al geruime tijd actie. Dat actievoeren loont, bewijst onder andere Vereniging Parkbelangen Leekstermeer. Europarcs kocht hun camping ‘Meerzicht’ op. Na een jaar lang strijd te hebben geleverd, hebben deze recreanten een fantastisch resultaat behaald. Zij kochten hun camping weer terug. 

Ook camping Het Groene Eiland is eerder dit jaar overgenomen door het Franse bedrijf Capfun dat in Nederland al 18 campings heeft overgenomen. Voor de recreanten ging dit niet zonder slag of stoot. 
'De verhalen die ons bereiken zijn iedere keer weer schrijnend.  Samen met recreanten hebben we daarom besloten om een verhalenboek te maken. Dit verhalenboek moet de minister en andere partijen overtuigen dat er onder andere heel snel bescherming van recreanten, natuur en landschappen moet komen,' zegt Beckerman. Wie meer wil weten over de initiatiefnota en het verhalenboek kan aanstaande zaterdag om 13 uur naar de presentatie komen op camping Het Groene Eiland, Lutenkampstraat 2, Appeltern. 

Reactie toevoegen

U bent hier