h

Herman Rekent Af

12 maart 2015

Herman Rekent Af

Foto: Ed v.d. Schaft

Mijn naam is Herman van Ooijen en ik ben organisatiesecretaris van de SP in West Maas en Waal. Ik sta op plaats 24 van de lijst voor de Provinciale Staten Verkiezingen.  Mijn leeftijd is 59 jaar, ik ben gehuwd met Willeke, misschien wel bekend bij een aantal van  jullie. Zij is gemeenteraadslid voor de SP in West Maas en Waal. Wij hebben twee dochters die beide nog studeren.

Waarom ik op de lijst sta voor de SP?

Omdat wij van de SP vinden dat het anders moet hier in Nederland, bijvoorbeeld eerlijk delen en niet dat alles naar de rijken gaat. De kloof tussen arm en rijk is groter dan ooit , de allerrijksten betalen nauwelijks of helemaal geen belastingen meer.

Het midden-  en kleinbedrijf en de gewone man houden de toko in Nederland draaiend, er is een oneerlijke verdeling van de rijkdom in Nederland. De mensen met een laag inkomen zijn in dit land letterlijk de klos. Met manipulatie in de media worden de mensen tijdens de verkiezingen voor de gek gehouden. Het gevolg is dat de PvdA, die zogenaamde arbeiderspartij en de VVD zo snel mogelijk alle bezuinigingen erdoor jagen, klaar voor Brussel. Wat stelt Nederland dan nog voor? Een provincie van Europa? En in ons land rukt de armoede op in een hoog tempo. Wist u dat er zich bij de voedselbank sinds 2013 11% meer cliënten aangemeld hebben? En dat er uit een klantenanalyse blijkt dat ruim 40 % van de gebruikers van de voedselbank jonger was dan achttien jaar. Dat betekent dat 37.600 kinderen voor hun voeding afhankelijk waren van de voedselbank en dat er totaal in Nederland 400.000 kinderen onder het bestaansminimum leven.

Het aantal voedselbanken dat is aangesloten bij Voedselbank Nederland steeg tot 157. Bij de organisatie werken tienduizend vrijwilligers die elke week weer hun uiterste best doen om de cliënten van een pakket te voorzien. Ik vind het voor een rijk land als Nederland een grote schande dat de regering totaal niets doet om de armoede te bestrijden. Daarom  ben ik twee jaar bezig geweest met de realisatie van een uitdeelpunt in Beneden-Leeuwen, met hulp van onze SP raadsleden. De cliënten die ons uitdeelpunt bezoeken hoeven dan niet meer zo ver te reizen op de fiets of brommer, want vroeger moesten ze helemaal naar de voedselbank in Tiel. Ook waren er mensen die de pont niet konden betalen. Het was dus zeer noodzakelijk, vooral in de winter en wij zijn  daarom zeer trots op ons uitdeelpunt in Beneden-Leeuwen.

Dit is één  succes van alle successen die de SP in Gelderland en in West Maas en Waal behaald heeft en het houdt hier niet mee op. We gaan door om nog meer te bereiken voor de mensen die lijden onder het beleid van deze regering. Ik roep iedereen dus op te stemmen op 18 maart a.s. voor een sociaal Nederland. De Provinciale Staten kiezen de Eerste Kamer, het is dus noodzakelijk dat u gebruik maakt van u stemrecht. 

Stem sociaal, stem SP! En reken af met Rutte 2.

Foto: SP Gelderland

 

Reactie toevoegen

U bent hier