h

SP stemmers bedankt!

23 maart 2015

SP stemmers bedankt!

Afgelopen woensdag 18 maart waren de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Een belangrijke verkiezing, want de gekozen Statenleden kiezen 26 mei aanstaande op hun beurt de leden van de Eerste Kamer.

De SP heeft het goed gedaan. In West Maas en Waal kwam zij als 3e partij uit de bus. In Druten is de SP nu zelfs de 2e partij! Het doel van de SP is behaald. Het asociale afbraakbeleid van de huidige coalitie van VVD en PvdA heeft rake klappen gehad. Het wordt nu een stuk moeilijker om hun beleid, gericht op verdere afbraak van alle sociale zekerheid en -voorzieningen, door de Eerste Kamer te loodsen.

Foto: Ed v.d. Schaft
Foto: Ed v.d. Schaft

Herman van Ooijen en Manon Reijnen stonden namens SP West Maas en Waal op de kieslijst. Zij haalden in West Maas en Waal respectievelijk 318 en 165 stemmen! Een heel mooi resultaat, wat er mede toe heeft mogen leiden dat de SP nu van 5 naar 6 zetels in de Provinciale Staten is gegaan. Herman en Manon zullen er voor zorgen dat de West Maas en Waalse belangen onder de aandacht van de SP statenleden blijven. De nieuwe statenleden Paul Kusters en Maurits Gemmink mogen op de vierde en vijfde zetel plaatsnemen en samen met de fractie zich hard maken voor 100% sociaal beleid. De SP West Maas en Waal wenst hen veel succes toe in de Provinciale Staten!

Reactie toevoegen

U bent hier