h

Bijeenkomst Red de Zorg met Kevin Wevers

4 januari 2016

Bijeenkomst Red de Zorg met Kevin Wevers

Foto: NVT / WVO Woonzorg

De SP en het FNV in Maas en Waal houden op 12 januari a.s. een bijeenkomst over de huishoudelijke zorg met medewerking van Jurist Kevin Wevers. De bijeenkomst is bedoeld voor cliënten, medewerkers, mantelzorgers en belangstellenden.  

In West Maas en Waal wordt de zorg sinds 2015 niet meer toegekend in een aantal uren per week maar krijgt de zorgaanbieder de opdracht om te zorgen voor een schoon en leefbaar huis. De aanbieder krijgt hier 167 euro per vier weken voor wat gemiddeld staat voor twee uur per week. Deze wijziging is door gemeenten ingezet om flink te kunnen bezuinigen.

De grote vraag is: mag dit zomaar en wat kunnen we doen om dit beleid bij te stellen? Wat kan je als cliënt doen en wat als werknemer? Welke rechten heeft u en waar moet u op letten bij de gesprekken met de gemeenten en zorgaanbieder? Onze speciale gast is Mr. Kevin Wevers die het een en ander uitlegt en waar u ook vragen aan kunt stellen.

Dus:

  • Wordt u door vraagwijzer en de gemeenten van het kastje naar de muur gestuurd?
  • Bent u ook gekort in uren thuiszorg?
  • Heb jij ook minder (werk)uren gekregen wat niet volgens contract is?
  • Moet jij meer schoonmaken in minder uren?
  • Heb jij salaris in moeten leveren?

Vindt u ook dat het niet langer zo door kan gaan?

Kom dan naar de bijeenkomst in D’n Dulper, Pastoor schoenmakerstraat 5-7 in Boven-Leeuwen op Dinsdag 12 januari om 19.30u. Zaal open van af 19 uur.

Voor meer informatie SP West Maas en Waal 0487501694 

Reactie toevoegen

U bent hier