h

Willeke van Ooijen opnieuw lijsttrekker voor de SP West Maas en Waal

4 januari 2018

Willeke van Ooijen opnieuw lijsttrekker voor de SP West Maas en Waal

Foto: SP

Tijdens de laatste algemene ledenvergadering in 2017 van de SP West Maas en Waal  werd Willeke van Ooijen (55) opnieuw met unanieme stemmen gekozen tot lijsttrekker. De “verbale kuitenbijter” laat zich in het debat de mond niet snoeren en is daarmee de ideale kandidaat om het lijsttrekkerschap weer op zich te nemen. De afgelopen vier jaar heeft de fractie onder haar leiding bewezen geen blad voor de mond te nemen en afwijkende meningen niet uit de weg te gaan. Vooral op het terrein van de zorg staat zij bekend om haar vasthoudendheid waarbij de SP van mening is dat mensen de hulp moeten krijgen die ze nodig hebben. In haar raadsperiode heeft altijd het belang van de inwoners van West Maas en Waal op de eerste plaats gestaan. Veel mensen hebben haar dan ook regelmatig weten te bereiken met zaken die zij op de agenda wilden hebben. Voor de SP is contact met kiezers belangrijk om het raadswerk goed uit te kunnen voeren. Van Ooijen heeft de afgelopen vier jaar laten zien dat politiek zowel in de raad als op straat plaats vindt want onze inwoners zijn voor de SP West Maas en Waal de belangrijkste partij. Politiek maak je namelijk met elkaar.  

Als tweede op de lijst heeft Geert de Jong (67) uit Alphen zich weer kandidaat gesteld. Omdat Geert de Jong veel voelhorens heeft in de gemeenschap, heeft de SP met Geert de Jong een uitstekende kandidaat op de tweede plaats. Hij weet als geen ander de gevoelens van inwoners uit vooral de maasdorpen te verwoorden. Deze oudgediende heeft bewezen zich goed te kunnen verweren in het politieke debat. Daarnaast is hij actief voor de SP hulpdienst en de FNV. Ook daarmee weten mensen hem te vinden die hulp nodig hebben op het gebied van werk en inkomen of wonen. In Alphen is hij bekend in het verenigingsleven en als vrijwilliger voor tafeltje dekje.

Gert Jan Joosen (52) uit Boven-Leeuwen is de derde SP’er op de lijst. In het dagelijks leven is hij werkzaam als inkomensconsulent bij de gemeente Nijmegen. Als fractievolger is hij tot nu toe de linkerhand van de twee raadsleden. Door de kennis die hij beroepsmatig heeft op het terrein van inkomenspolitiek is hij van grote waarde gebleken. Met de ervaring die hij in  zijn vorige baan als jongerenwerker heeft opgedaan heeft hij kennis van zaken op het gebied van jeugd en jongeren.  

Esther Portegies (48) uit Appeltern staat op de vierde plaats en is als financieel expert een welkome aanvulling. In het dagelijks leven werkt zij bij de gemeente Buren als financieel beleidsmedewerker. Uit ervaring weet zij hoe belangrijk het is om onze sociale voorstellen ook goed te kunnen onderbouwen met harde cijfers. Esther zet zich als inwoonster van Appeltern in voor behoud van leefbaarheid, cultuur en natuur in onze prachtige dorpen rondom de Gouden Ham.

Steef Hol (21) uit Beneden leeuwen vertegenwoordigt de jeugd op plaats vijf. Vol enthousiasme wil hij een ROOD-groep (jongerenafdeling van de landelijke SP) oprichten in West Maas en Waal. Steef is een nieuwe talent en wil zich inzetten voor de belangen van de jongeren. Voor zijn leeftijdsgenoten wil hij op het gebied van wonen aan de weg gaan timmeren.  

Plaats 6 t/m 10 worden achtereenvolgens ingenomen door Evelyn Duinker, Boven Leeuwen; Erik van der Eijk, Beneden Leeuwen; Diana van Olderen, Beneden leeuwen; Arnold van Swam, Boven Leeuwen en Manon Reijnen uit Wamel. Lijstduwer op nummer 25 is Herman van Ooijen, medeoprichter van de kledingbank, die zich al jaren inzet om het sociale geluid van de SP ook in daden om te zetten. 

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier