h

Vraagwijzer roept nog steeds vragen op: Motie van afkeuring voor wethouder Bert van Swam.

26 juni 2019

Vraagwijzer roept nog steeds vragen op: Motie van afkeuring voor wethouder Bert van Swam.

In de raadsvergadering van 20 juni kreeg wethouder Bert van Swam een motie van afkeuring aan de broek van de SP. De reden:  er is opnieuw geld nodig is om de boel recht te trekken, of met andere woorden, de Vraagwijzer te laten functioneren. De raad werd voorafgaande aan de vergadering overrompeld door het raadsvoorstel waarin Bert van Swam extra budget vroeg, in totaal 385.000 tot eind 2020.

De SP wees de wethouder er op dat er in het verleden meerdere keren is gewaarschuwd en dat de problemen met vraagwijzer te voorzien waren geweest. Ook had de wethouder de raad beter en vroeger moeten informeren. De overgang van Vraagwijzer naar Sterker is niet op rolletjes gegaan doordat Vraagwijzer nooit goed gefunctioneerd heeft. Zoals de SP stelde: een brandend huis kan je niet verzekeren en ook niet verkopen.

Foto: blik op nieuws / blik op nieuws

Ook de VVD en het CDA hadden forse kritiek op het beleid van de wethouder. Vooral over het punt dat er tot 2020 385000 euro bij moest waren ze niet te spreken. Maar uiteindelijk gaven ze de wethouder toch maar weer het vertrouwen en wilden ze de motie van afkeuring die de SP indiende niet steunen.

De hele gang van zaken  en de voorgeschiedenis constaterende, vond de SP dat een motie van afkeuring wel op zijn plaats was. Dat de SP hierin niet gesteund werd door andere partijen was door ons  al voorzien. We weten dat het ontbreekt aan politieke moed bij de rest van de oppositie. Die blijven liever geloven in de verhaaltjes van onze wethouder dan dat ze een keer serieus willen doorpakken en hem naar huis sturen. Er zijn betere kandidaten voor deze functie, waaronder een raadslid dat voortijdig de raad heeft verlaten.

Lees hier het betoog van Gert Jan Joosen. 

Gert Jan Joosen,
Raadslid SP 

Reactie toevoegen

U bent hier