h

Nieuws uit 2016

2 november 2016

Motie van wantrouwen tegen wethouder van Swam

Tijdens de raadsvergadering van 2 november waarin de begroting voor 2017 werd besproken heeft de SP een motie van wantrouwen ingediend tegen wethouder van Swam. De motie was gericht tegen het WMO beleid van de afgelopen jaren. Hieronder het betoog van fractievoorzitter Willeke van Ooijen. De motie werd verworpen door alle andere partijen in de raad. Dat is ook niet verwonderlijk want deze hebben het beleid altijd in grote lijnen gesteund en zijn nooit kritisch geweest op de wethouder. 

Lees verder
27 september 2016

De wandeling met/zonder Wethouder Hol

Foto: SP / glijbaan.ru

Wethouder Hol had in de raadsvergadering van 7 juli de SP uitgenodigd om samen met hem de staat en gebruiksvriendelijkheid van het speeltuintje aan de Clarevelt in Wamel te bekijken. Uiteraard waren de inwoners hierbij ook welkom.

Lees verder
21 juni 2016

Ontwikkelingen in de Thuiszorg Regio Rivierenland

In de afgelopen jaren heeft de SP regelmatig vragen gesteld over het beleid van de gemeente ten aanzien van de thuiszorg in Rivierenland. Op 28 januari jl. hield de SP hier zelfs een interpellatiedebat over.

Lees verder
10 juni 2016

SP ontvangt anonieme brief over gang van zaken bij Vraagwijzer

Onlangs heeft de SP West Maas en Waal een anonieme brief ontvangen van een medewerker over het reilen en zeilen bij Vraagwijzer. De schrijver (m/v) beklaagt zich in de brief over de gebrekkige bereikbaarheid en het bedroevende niveau van de ICT waarmee Vraagwijzer het moet doen.

Lees verder
1 juni 2016

Onderhoud en veiligheid speeltuintjes rammelt

Foto: SP / glijbaan.ru

De SP heeft diverse signalen ontvangen van de slechte staat van onderhoud en belabberde veiligheid van speeltoestellen in de gemeente West Maas en Waal. Wij hechten grote waarde aan een veilige en goed onderhouden speelplek voor onze kinderen.

Lees verder
10 mei 2016

UWV weigert ontslagaanvraag voor Axxicom medewerkers na succesvolle SP/FNV actie.

Het was een hele schok voor de 9 medewerkers van Axxicom toen ze op 1 maart in de Rosmolen in Beneden Leeuwen te horen kregen dat er bij het UWV ontslag voor hen was aangevraagd. Maar helemaal onverwacht was het ook niet. De tarieven die de gemeente West Maas en Waal Axxicom biedt voor de te leveren zorg zijn zo laag dat de thuiszorgorganisatie de benodigde uren voor een ‘schoon en leefbaar huis’ niet waar kan maken. Hierdoor zijn zorgvragers gekort in het aantal uren zorg en kunnen medewerkers hun contracturen niet vol maken. Dit op zich zou een reden voor ontslag kunnen zijn. Axxicom heeft echter onvoldoende rekening gehouden met de totale diensttijd die de dames voor de thuiszorg hebben gewerkt. Ook heeft Axxicom verzuimd om na te gaan of er mensen zijn die met een goede regeling vrijwillig willen vertrekken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier